Fogyasztó Barát

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Termék részletek


Aktivait medium large breed kutya kapszula 60 db , Macskáknak tilos adni !

Aktivait medium large breed kutya kapszula 60 db , Macskáknak tilos adni !
13 499 Ft
Egységár: 225 Ft/szem
 • Étrendkiegészítő kutyáknak. Csökkenti az öregedéssel járó mentális és fizikai aktivitás tüneteit. A nemzetközi szakirodalomban a humán Alzheimer szindrómához hasonló tüneteket írnak le CCD kognitív diszfunkciónak, vagy CDS kognitív zavar szindrómának. Ezt az agy progresszív degeneratív elváltozásai idézik elő. Mely viselkedési zavarokban mutatkozik. Fontos a pontos diagnózis, mert ki kell zárni az egyéb viselkedési problémákat.Kistestű kutyáknál gyakrabban írják le a betegséget, mert élettani sajátosságuk, hogy hosszabb az életciklusuk. Kutatások igazolják macskáknál 11-14 éves korban 28% érintett, míg 15 év felett 50%.

  Aktivait
  Megelőzi az időskori szellemi és aktivitási szint csökkentését
  A kognitív diszfunkció idősebb kutyákat és macskákat érintő állapot, amit az agyban lezajló progresszív, degeneratív folyamatok okoznak. Jellemzője a viselkedés változása, amit a kognitív képességek fokozatos csökkenése és a tanult viselkedésminták eltűnése jelez. Idős állatokban gyakran előfordul, de a klinikusok és a tulajdonosok is a korral összefüggő viselkedésváltozásként értelmezik.
  Klinikai tünetek
  A viselkedés változásai öt csoportba sorolhatóak
  Csoportosítás Például
  Aktivitás Fokozott járkálás, nyugtalanság.
  Depresszió, apátia
  Zavartság Ismert emberek, állatok, helyek felismerése zavart. Eltéved ismert helyeken.
  Interakció Változó érdeklődés az érintkezés vagy játék iránt ismert emberekkel. Rendellenes hangadás, mint az éjszakai vagy ok nélküli ugatás, nyávogás.
  Alvási szokások megváltozása Fokozott nappali vagy összes alvásidő.
  Inkontinencia Otthoni ürítés, véletlenszerű helyekre. Elmarad az ürítési szándék jelzése. Kinti aktivitás, de az ürítésre otthon kerül sor.

  Ezeknek a viselkedési változásoknak komoly hatásai vannak az állatok és a gazdáik jólétére, illetve az ember és állat közötti kötelékre. A kognitív változások csökkenthetik az állat stresszkezelési képességét és szorongást okozhatnak, mely további rendellenességeket eredményezhet, mint az elkülönülés, szorongás vagy fóbiák.
  Mivel a tulajdonosok ritkán észlelik vagy jelzik a betegséget, kulcsfontosságú, hogy az állatorvosok aktívan érdeklődjenek a viselkedésváltozások felől idősödő betegek esetében, minden alkalommal.
  Kognitív diszfunkció szindróma kórélettana
  - oxidatív stressz - az agy jelentősen fogékony az oxidatív károsodásra magas zsírtartalma, oxigén igénye és a korlátozott gyógyulási képessége miatt
  - mitokondriális károsodás - ahogy a mitokondrium öregszik egyre kevésbé használják fel hatékonyan az energiát és hajlamosak több szabad gyököt termelni, amely károkat okoz. A mitokondrium - mely elengedhetetlen az idegi védelemhez és gyógyuláshoz - károsodása megromlott elektron transzporthoz, csökkent energiatermeléshez és fokozott ROS termeléshez vezet, mely egyre növekvő pusztítás ciklushoz vezet.
  A kognitív diszfunkció kezelése
  a kognitív diszfunkció egy degeneratív állapot, eddig nem ismert gyógymóddal. Ajánlott elkezdeni a betegség kezelését amint bármely viselkedési tünet felismerhető és más diagnózis kizárható.
  Az Aktivait tápanyagok, antioxidánsok és mitokondriális ko-faktorok szinergikus kombinációja, ami bizonyítottan jótékony hatású kognitív diszfunkció esetén.
  Mikor kell használni az Aktivait-et?
  Minden veszélyeztetett vagy diagnosztizált kutyánál és macskánál.

  Összetevők
  Macska Kistestű kutya (10kg alatt)
  Közepes/nagytestű kutya (1 kapszula 20kg-onként)
  DHA/EPA 35mg 35mg 70mg
  C-vitamin 20mg 20mg 40mg
  N-acetil-cisztein 30mg 30mg 60mg
  L-karnitin 13,5mg 13,5mg 27mg
  Alfa-liponsav * - 15mg 30mg
  E-vitamin 10mg 10mg 20mg
  Acetil-L.karnitin 5mg 5mg 10mg
  Co-Q10 1,5mg 1,5mg 3mg
  Foszfatidil-szerin 1,5mg 1,5mg 3mg
  Szelén 25ľg 25ľg 25ľg
  * a mérgező tulajdonsága macskáknál ki lett mutatva

  A kapszulákat lehet étellel keverni vagy egészben adni naponta egyszer.
  A kutyáknak való AKTIVAIT-et TILOS macskáknak adni.

 • Cikkszám
  792780
Webáruház készítés