Nébih

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

SafePet® Spot-on macska

SafePet® Spot-on macska
SafePet® Spot-on macska

Fipronil hatóanyagú rácsepegtető oldat macskáknak, kullancsok és bolhák okozta fertőzések gyógykezelésére.
1 tubus

Bővebben
1 249 Ft
Részletek


Hatóanyag : 52,5mg/ampulla Fipronil

Kérjük olvassa el a tájékoztatót!

Termék lejárat : 2020.05.14


A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:

Prezdsiebiorstwo Wielobranzowe VET-AGRO Sp. z.o.o.

Gliniana 32 str.20-616 Lublin, Lengyelország1. Az állatgyógyászati készítmény neve

SafePet Spot-on 52,5mg/0,7ml rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V.

Fipronil3 Hatóanyagok és egyébb összetevők megnevezése

egy 0,7 ml –es tubud tartalmaz:

Hatóanyag:

Fipronil 52,5 mg

Segédanyagok:

Butil-hidroxianizol(E320) 2,1 mg

Butil-hidroxitoluol(E321) 2,1 mg

4 Javallat(ok)

Bolhák (Ctenocephalides felis) és kullancsok(Dermacentor reticulatus) okozta fertőzések gyógykezelésére.A kifejlett bolhákkal szemben azonnali hatással rendelkezik, és folyamatosan, 2 hétrig véd a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéstől.A készítmény legfeljebb 2 hétig tartó akaricid hatással rendelkezik, a Dermacentor reticulatus-szal szemben.Ha a készítmény alkalmazásakor a macskák már kullancsokkal fertőzöttek,akkor a megtelepedett kullancsok nem feltétlenül pusztulnak el 48-órán belül,ez az időszak egy hétre is kitolódhat. A készítmény használható a bolhák okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési stratégiájának részeként, amennyiben a betegséget korábban az állatorvos megállapitotta.

5 Ellenjavallatok

A készítmény nem alkalmazható 10 hetesnél fiatalabb és/ vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykökön, mivel erre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok.Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő,lázas ) vagy lábadozó állatok esetében.A nyulakon nem alkalmazható mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6 Mellékhatások

Ha a készítményt lenyalja az állat,rövid ideig tartó nyálzás léphet fel,amit elsősorban a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását,helyi szőrhullást ,viszketést,a szőr olajos kinézetűvé válását jeleztek az alkalmazását követően.Kivételesen nyálzás átmeneti idegrendszeri tünetek ( a bőt túlérzékenysége,levertség,idegesség) és hányás fordulhatnak elő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyébb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel,értesítse erről a kezelő állatorvost!

7 Célállat faj(ok)

Macska

8 Adagolás, Alkalmazási mód(ok) célállat fajonként

Alkalmazás módja:

Csak külsőleg alkalmazható

Egy 0,7 ml-es tubus teljes tartalmát kell az állat bőrére csöpögtetni.

Adagolás:

Nyissa ki a tubust a csúcsénak lepattintásával.Hajtsan szét a szőrt a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá nem válik. a tubus hegyét helyezze közvetlenül a bőrre és nyomja meg többször a tartalmát közvetlenül a bőrre juttatva.Ezt ismételje meg egy vagy két különböző helyen az állat hátán , a gerince vonalán haladva.

A készítményt olyan bőrfelületen kell alkalmazni, ahonnan az állat nem tudja lenyalni,illetve lényeges hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezelés után.A szőrzetet ne nedvesítsük át a készítménnyel,mivel ez a szőrzet ragacsossá válását eredményezheti a kezelést követően.

Kezelések gyakorisága:

Az optimális bolha/ kullancs elleni védekezés érdekében a helyi járványtani viszonyokhoz kell igazítani a kezelések gyakoriságát .A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

9 A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat

10 Élelmezés –Egészségügyi várakozási idő

Nem értelmezhető.

11 különleges tárolási előírások

Gyermekek elől gondosan el kell zárni.Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

12 Különleges figyelmeztetés(ek)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan

Előfordulhat hogy a készítmény hosszúszörű macskákon kevésbé hatékony .A készítmény alkalmazását követően kerülni kell a fürdetést és samponozást,mivel nem vizsgálták,hogy a készítmény hatékonysága ilyen körülmények között hogyan változik. A készítmény nem akadályozza meg a kullancsok megtelepedését. A kullancsok24-48 óra alatt elpusztulnak,ha a fertőzés a kezelést követően történt. Ez idő alatt általában nem zajlik le a vérszívás folyamata,így minimálisra csökken de teljesen nem zárható ki a fertöző betegségekkel való fertöződés veszélye. Az elpusztult kullancsok általában leesnek az állatokról, de az esetlegesen visszamaradt kullancsok könnyen eltávolíthatók.

A bolhák gyakran megtalálhatóak a kedvtelésből tartott állatok fekvőhelyén és a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeken és kárpitozott bútorokon,ezért ezeket súlyos fertőzöttség esetén,valamint a bolhák elleni védekezés megkezdésekor megfelelő rovarirtókkal kell kezelni.,továbbá rendszeres porszívózás szükséges .Ha egy háztartásban több kutya és macska él együtt, a bolhák elleni védekezés optimalizálása érdekében, minden állatot egyszerre megfelelő inszekticid szerrel kell kezelni

Javasolt a különböző hatóanyag tartalmú készítményeket váltogatni és csak indokolt esetben, a járványtani helyzet figyelembe vételével használni külső élősködök elleni szereket.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések

El kell kerülni hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen .Ha véletlenül szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni!A készítményt olyan helyen kell alkalmazni ahonnan az állat nem tudja lenyalni,illetve lényeges hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezelés után. A készítményt sérült bőrfelületen illetve sebeken nem szabad alkalmazni .A készítmény hosszú ideig történő alkalmazásának hatását nem vizsgálták.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítmény nyálkahártya és szemirritációt okozhat ezért el kell kerülni hogy szembe vagy szájba jusson. Ha véletlenül szembe kerül ,tiszta vizzel azonnal gondosan ki kell öblíteni.Ha a szemirritáció tartósan fenn áll orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Körültekintően például gumikesztyű viselésével meg kell előzni,hogy a tubus tartalma a kézre kerüljön .Ha ez mégis megtörténik szappannal és vízzel kezet kell mosni.A kezelés alatt nem szabad dohányozni enni és inni .AZ alkalmazó személy,illetve a kezelt állat fipronillal vagy a segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell a készítménnyel való érintkezést .Amig az alkalmazás helye meg nem szárad, a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük .Ezért javasolt az állatokat nem napközben hanem este kezelni,és nem szabad hagyni hogy a kezelt állatok a gazdájukkal ( legfőképpen gyerekekkel) aludjanak.

Egyéb óvintézkedések

A fipronil ártalmas lehet a vízi élőlényekre.

A készítmény segédanyaga károsíthatja a festett,lakozott illetve egyéb a háztartásban előforduló felületeket illetve berendezési tárgyakat.

A készítmény gyúlékony.

Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás.

Laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított teratogén vagy embriotoxikus hatással. A készítmény ártalmatlanságát vemhes és szoptatós macskákon nem vizsgálták .Vemhesség és szoptatás alatt kizárólag a kezelést végző állatorvos javaslatára,az állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésének megfelelően alkalmazható.

Túladagolás( tünetek sürgősségi intézkedések,antidotumok) ( ha szükséges)

A mellékhatások kialakulásának kockázata fokozódhat túladagolás esetén. A túladagolás akaratlan izom összehúzódásokat és görcsöket okozhat .Alkalmanként izgatottság, álmosság fény és zajérzékenység, szédülés erős nyálzás, hányás jelentkezhet. A készítmény alkalmazásának helyén átmeneti kipirosodás és bőrérzékenység jelentkezhet.A tünetek általában 24 órán belül elmúlnak, esetenként tüneti kezelést lehet alkalmazni.

13 A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalmatlanná tételére vonatkozó utasítások ( amennyiben szükségesek)

Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések védik a környezetet.

A fipronil ártalmas lehet a méhekre és a vízi élőlényekre.Hosszú ideig fennálló környezetkárosító hatása miatt el kell kerülni, hogy a készítmény vagy a kiürült csomagolóanyaga természetes vízekbe, vízfolyásokba, csatornákba, pocsolyákba jusson.Adatok
Gyártó
Safe-pet
Cikkszám
CAPE-2810
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!