Nébih

Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

Ectomax spot on rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. 6db ampulla

 Ectomax spot on rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. 6db ampulla
Ectomax spot on rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. 6db ampulla
6 395 Ft
Egységár: 1 066 Ft/ampulla
Részletek

Az Ectomax Spot On egy rácsepgetető, repellenes hatású oldat kutyák számára bolhák, kullancsok okozta fertőzések kezelésére.

1. Az Állatgyógyászati készítmény neve:
Ectomax Spot On 744 mg/ml rácsepegtető oldat kutyákank A.U.V

2. Hatóanyag:
Permetrin (cisz:transz 25:75): 744 mg/ml

3. Javallatok:
A permetrinre érzékeny ektoparaziták által okozott fertőzések ellen alkalmazható:
- Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására. A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. Kullancsok ellen a termék 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.
- A készítmény az alkalzást követően 3 hétig repellenes (vérszívást megelőző) hatással rendelkezik a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen és 4 hétig a szúnyogok (Aedes albopictus és Culex pipiens) ellen.

4. Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható három hónaposnál fiatalabb kutyákon.
Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon.
Nem alklamzható beteg, lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.
A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE.
Rendkívül mérgező macskára, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, ezért a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. Véletlen érintkezés esetén azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
Nem alkalmazható a hatóanyagal vagy a segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

5. Mellékhatások:
Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopécia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatoma rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

6. Adagolás, alkalmazási mód:
Kizárólag külsőleges használatra!
Rácsepegtetéses alkalmazásra.
- 2-15 kg közötti testtömegü kutyák részére:
Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus kupakjának lecsavarása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő.
- 15 kg feletti testtömegű kutyák részére:
Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő. Az előbbihez hasonló módon csepegtessünk 1 ml készítményt a fartő feletti bőrfelületre.
Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt bolhák és kullancsok, 21 illetve 28 napos védelmet nyújt a lepkeszúnyogok és szúnyogok ellen, azonban ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés 14 nap múlva biztonsággal megismételhető.

7. Különleges előírások:
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
25 °C alatt tárolandó. Fénytől védve tartandó. Hűtőben nem tárolható.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a tubuson és a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

8. Különleges figyelmeztetések:
- Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
Kezelést követően az állatokat nem szabad természetes vízben úszni hagyni, mert a kéizftmény -mérgező < lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását kerülni kell, mert mindez csökkentheti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra, macskákra engedélyezett készítménnyel kell kezelni.
Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni.
- A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt jelenhet meg. Világos szőrzetü kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a tünetek folyamatosan fennállnak, vagy nem múlnak el, állatorvosi segítséget kell igénybe venni.
- Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett bőrfelületet meleg szappanos vízzel azonnal le kell mosni. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést, úgynevezett paresztéziát válthat ki. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén, pl. kutyatenyésztőknél, a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán át nem szabad megérinteni. A tennék nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe, illetve szájba jutását. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós bőrizgató hatás és/vagy szemizgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Szintetikus piretroidok iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati szerrel való érintkezést.
A kezelés alatt enni, inni, dohányozni tilos. Kezelés után meleg szappanos vízzel kezet kell mosni. A készítménnyel kezelt állatokat nem szabad nyílt láng közelébe engedni a kezelt bőrfelület megszáradásáig.
- Vemhesség. laktáció:
Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény fötotoxicitását mutatták ki. Vemhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.
- Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
A javasolt dózis kétszerese nem okozott mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hipotermia, hipertennia, diszpnoe és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei jelentkeznek, a kutyát antiparazitikumtól mentes samponnal kell megfürdetni, majd tüneti kezelés javasolt. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma.

9. A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalatlanná tételére vonatkozó utasítások:
Az Ectomax SPOT ON 744 mg/ml rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. nem kerülhet természetes vizekbe valamint a csatornába, mert nagyon mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Mérgező a méhekre. Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

10. További információk:
- Rendelhetőség, forgalmazhatóság:
Vénymentes.
Szabadon forgalmazható.
- Kiszerelési egységek:
1 ml oldat, áttetsző fehér polietilén tubusban polipropilén csavaros kupakkal lezárva. 1, 2, 3, 6 vagy 10 tubus karton dobozban.
Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Adatok
Gyártó
Tolnagro
Cikkszám
322396
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!