Fogyasztó Barát

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Termék részletek


Bevezetési akció : Ectomax spot on rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. 6db ampulla

-18%
Bevezetési akció : Ectomax spot on rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. 6db ampulla
5 860 Ft
Akció: 4 799 Ft
Kezdete: 2021.05.07   A készlet erejéig!
Egységár: 800 Ft/ampulla
 • Az Ectomax Spot On egy rácsepgetető, repellenes hatású oldat kutyák számára bolhák, kullancsok okozta fertőzések kezelésére.

  1. Az Állatgyógyászati készítmény neve:
  Ectomax Spot On 744 mg/ml rácsepegtető oldat kutyákank A.U.V

  2. Hatóanyag:
  Permetrin (cisz:transz 25:75): 744 mg/ml

  3. Javallatok:
  A permetrinre érzékeny ektoparaziták által okozott fertőzések ellen alkalmazható:
  - Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására. A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart. Kullancsok ellen a termék 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.
  - A készítmény az alkalzást követően 3 hétig repellenes (vérszívást megelőző) hatással rendelkezik a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen és 4 hétig a szúnyogok (Aedes albopictus és Culex pipiens) ellen.

  4. Ellenjavallatok:
  Nem alkalmazható három hónaposnál fiatalabb kutyákon.
  Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon.
  Nem alklamzható beteg, lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.
  A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE.
  Rendkívül mérgező macskára, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, ezért a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. Véletlen érintkezés esetén azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
  Nem alkalmazható a hatóanyagal vagy a segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

  5. Mellékhatások:
  Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopécia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatoma rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

  6. Adagolás, alkalmazási mód:
  Kizárólag külsőleges használatra!
  Rácsepegtetéses alkalmazásra.
  - 2-15 kg közötti testtömegü kutyák részére:
  Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus kupakjának lecsavarása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő.
  - 15 kg feletti testtömegű kutyák részére:
  Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítménynek az ujjakkal való érintkezése kerülendő. Az előbbihez hasonló módon csepegtessünk 1 ml készítményt a fartő feletti bőrfelületre.
  Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt bolhák és kullancsok, 21 illetve 28 napos védelmet nyújt a lepkeszúnyogok és szúnyogok ellen, azonban ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés 14 nap múlva biztonsággal megismételhető.

  7. Különleges előírások:
  Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
  25 °C alatt tárolandó. Fénytől védve tartandó. Hűtőben nem tárolható.
  Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a tubuson és a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

  8. Különleges figyelmeztetések:
  - Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
  Kezelést követően az állatokat nem szabad természetes vízben úszni hagyni, mert a kéizftmény -mérgező < lehet a halakra és más vízi élőlényekre. A kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását kerülni kell, mert mindez csökkentheti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra, macskákra engedélyezett készítménnyel kell kezelni.
  Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni.
  - A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
  A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt jelenhet meg. Világos szőrzetü kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a tünetek folyamatosan fennállnak, vagy nem múlnak el, állatorvosi segítséget kell igénybe venni.
  - Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
  Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett bőrfelületet meleg szappanos vízzel azonnal le kell mosni. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést, úgynevezett paresztéziát válthat ki. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén, pl. kutyatenyésztőknél, a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán át nem szabad megérinteni. A tennék nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe, illetve szájba jutását. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós bőrizgató hatás és/vagy szemizgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Szintetikus piretroidok iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati szerrel való érintkezést.
  A kezelés alatt enni, inni, dohányozni tilos. Kezelés után meleg szappanos vízzel kezet kell mosni. A készítménnyel kezelt állatokat nem szabad nyílt láng közelébe engedni a kezelt bőrfelület megszáradásáig.
  - Vemhesség. laktáció:
  Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény fötotoxicitását mutatták ki. Vemhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.
  - Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
  A javasolt dózis kétszerese nem okozott mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hipotermia, hipertennia, diszpnoe és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei jelentkeznek, a kutyát antiparazitikumtól mentes samponnal kell megfürdetni, majd tüneti kezelés javasolt. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma.

  9. A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalatlanná tételére vonatkozó utasítások:
  Az Ectomax SPOT ON 744 mg/ml rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. nem kerülhet természetes vizekbe valamint a csatornába, mert nagyon mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Mérgező a méhekre. Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

  10. További információk:
  - Rendelhetőség, forgalmazhatóság:
  Vénymentes.
  Szabadon forgalmazható.
  - Kiszerelési egységek:
  1 ml oldat, áttetsző fehér polietilén tubusban polipropilén csavaros kupakkal lezárva. 1, 2, 3, 6 vagy 10 tubus karton dobozban.
  Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 • Cikkszám
  425137
Webáruház készítés